MTB Young Guns

Denne gruppe køre ikke efter sommer.

I FCC kalder vi vores børne- og ungdomsryttere for ”Young Guns”. Vores formål med MTB-træning er at det skal være: Sjovt, lærerigt og i fællesskab med andre. Vi forlanger at både børn, unge og voksne behandler hinanden med respekt og plads til hinanden.

Vi træner hver mandag med afgang fra klubben kl. 17.00 og forsøger at være retur ca. kl. 18.45 Der er ikke planlagt træning i skoleferierne. Og sæsonen går fra sommertid start til sommertid slut. (Vi håber på at kunne tilbyde MTB-træning i vinterperioden også).

Nye interesserede kan prøvetræne i hhv. april eller august.

Alderen er fra 8 -16 år og der er god aldersmæssig spredning hos deltagerne. Vi inddeler de fremmødte i mindre hold og der er altid mindst en uddannet MTB instruktør der har ansvaret for træningen på hvert hold.


Young Guns træning
Mtb%20y

Denne gruppe køre ikke efter sommer.


Børn under 10-11 år skal følges af en forælder som også cykler med. Forældre skal forvente at blive inddraget i træningen fx som vejviser på en lille rute og ved defekter eller skader på holdet. Grunden til dette er at vi cykler i trafikken frem og tilbage, og børn under 10-11 år er oftest ikke er 100% sikre i trafikken. Og de kan desuden heller ikke selv ordne sin MTB hvis der er punktering eller defekt. Endeligt er det godt at have en forælder i nærheden når man har taget et styrt og der skal trøstes lidt med et plaster.

Oftest cykler vi ud til Hannerup Skov og træner på dele af MTB-sporet. Men alt efter vejr osv. cykler vi også i Madsby Parken, Randal Parken, Fredericia C m.v.

Det er særdeles vigtigt at Mountainbiken er god og funktionel.  En almindelig gadecykel er ikke OK. Det er i særdeleshed bremser der skal virke 100% i forhold til sikkerhed. Men også gear for at børnene har en god oplevelse på cyklen. Tjek også at dækkene har masser af mønster. Unødvendigt udstyr bedes fjernes. Det kan fx være bagagebærer, skærme, lås og støttefod mv. Støttefod er fuldstændigt unødvendigt i skoven og er samtidigt meget farlig ved styrt – både for barnet selv med også for øvrige ryttere.

Young Guns træning
Mtb%20y3

Denne gruppe køre ikke efter sommer.


Man behøver ikke at have en ny dyr mountainbike. Og vi ved at mange bruger den samme cykel til hverdagsbrug og skolecykel. Men tænk på den som et stykke sportsudstyr. Klubben råder over fire mountainbikes i forskellige størrelser. Disse kan prøves/lånes til en træning efter forudgående aftale med en instruktør.

Træningen kan ikke fungere uden hjælpsomme, ansvarsfulde og engagerede voksne. Det er primært forældre som har uddannet sig til instruktører. Og frivilligt og ulønnet står for træningen mm. Giv en hånd hvor du kan, og er du interesseret i at blive en del af trænerteamet – så sig til! HUSK: Godkendt cykelhjelm Mountainbike med velfungerende bremser, gear og dæk. Drikkedunk der kan sidde på cykle. (væskeblære i rygsæk er også OK). Ekstra slange i tilfælde af punktering.                                                                                                                                         Ekstra samleled til kæden Kopi af sygesikringskort samt telefonnr. til forældre (mobilnr kan fx sættes på/i hjelmen)

FCC ungdom har en lukket Facebook gruppe der hedder ”FCC Ungdomstræning”. Her informeres løbene om div. i forhold til træning, ture osv. Gruppen er for deltagere og forældre.


Young Guns træning
Mtb%20y4